Pisidia Uygarlığının başkenti ve Roma İmparatorluğu dönemindeki en önemli şehirlerden biri olan Sagalassos, Burdur’un Ağlasun ilçesi sınırlarında bulunuyor. Günümüzde Sagalassos Antik Kenti bölgesinde bulunan bir çok yapı Roma döneminden kalmıştır. 1706 yılında keşfedilmiştir.

1700 metre rakımda bulunan şehir içerisinde günümüze kadar ayakta kalan konutlar, hamam, fırınlar, Agora Çarşısı, çeşme, konser alanı, tiyatro, kütüphane, imalathaneler, idari binalar, kilise tapınak gibi yapılar mevcuttur.

Sagalassos Antik Kenti Gezi Rehberi

Antik kent içerisinde gezerken kendinizi gerçekten Roma döneminde yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Çünkü antik kent içerisi günümüze kadar iyi şekilde korunmuş ve çoğu yapı ayakta kalmıştır. Kazı ve arkeolojik araştırmaların gümünüzde de devam ettiği bölgede şuanda yaklaşık 1,5 saatinizi ayırarak tam anlamıyla gezebilirsiniz. İster gezi öncesi isterseniz gezi sonrası mutlaka Sagalassos Antik Kenti gezinizin yanına anlam katmak için Burdur Arkeoloji Müzesinide eklemelisiniz.

Sagalassos Antik Kenti Helenistik Çeşme

Ziyaretiniz sırasında Antik Kentin çeşmelerinden su aktığını görürseniz şaşırmayın. Antik kentte bulunan çeşmelerin çoğundan günümüzde de su akmaktadır.

Sagalassos Antik Kenti Giriş Ücreti

Kişi başı giriş ücreti 14 TL’dir. Müze kart ile giriş ücretsiz.

Sagalassos Antik Kenti Nerede ve Nasıl Gidilir?

Antik Kent Ağlasun ilçesinin 7 km kuzeyinde bulunuyor. Bölgeye ulaşım için Ağlasun ilçe merkezinde Şehir Merkezi yazan tabelayı gördüğünüz kavşaktan şehir merkezi yönüne giriş yaparak cadde boyunca devam edip ilçe dışına çıkıp Antik Kent yönüne doğru devam etmelisiniz.

Antik Kent Kavşağı